Zyar szerepjáték |
|
| Buja Ősvadon | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Heikigou Kouriryuu
Hozzászólások száma : 100 Join date : 2010. Feb. 17. Age : 39 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Buja Ősvadon Hétf. Márc. 29 2010, 13:06 | |
| Nem sokkal Zyar megalakulása után ezen ősi vadon mélyén gyűltek össze a természethez fanatikusan kötődő és abból erőt merítő druidák. A korán szerveződni kezdő klánok, családok, céhek miatt ők is próbálkoztak egységbe tömörülni. Az erdő az igazi buja ősvadon, csapásokat csak a benne élő állatok vágtak a növényzetbe, a kereskedelmi utak messze elkerülik, a településeket összekötő utak is inkább azon kívül haladnak. Az erdő mélyén épült az Öregtorony. Ez az épület szolgált a kérész életű druida rend székhelyének. Az első megválasztott vezető halála után ugynais a rend számtalan táborra szakadt, akik nem tudtak egységbe tömörülni, így elhagyták az erdőt. Az emberek félve tisztelik a helyet, meléyről számtalan legenda kering. Jók és rosszak egyarátn. Az viszont tény, hoyg kevesen mondhatják el magukról, hogy jártak benne és vissza is tértek. | |
| | | Draco
Hozzászólások száma : 18 Join date : 2011. Apr. 15.
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Kedd Ápr. 19 2011, 20:12 | |
| A nap felsüt és fénye lecsap az idegen páncéljára. Az idő jónak bizonyul egyenlőre. Draco nagy levegőt vesz, majd kifújja azt. Az erdő szélét bámulja egy ideig. Ismeretlen neki még ez a hely, de valami azt súgja neki hogy nem sokáig. Egy ideig még nézi a határokat, majd megindul az erdő sűrűjébe. Léptei magabiztosságot sugároznak. Páncélzatán még mindig játszik a fény, míg be nem lép az erdőbe. Kardját a hátán viseli készen állva az esetleges támadásokra, de a természet adta hangulat megnyugtatja ezzel is eltompítva érzékeit. Kalandra fel! | |
| | | Mesélő
Hozzászólások száma : 65 Join date : 2010. Mar. 30.
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Pént. Jún. 03 2011, 08:55 | |
| Kalandra fel bizony! És hol máshol is tehetné meg az ember, mint a Druidák Erdejében? Az idő nemhogy jó, hanem egyenesen gyönyörű. Az erdőn kívül Draco semmi különöset nem érez, de amikor belép az erdőbe, azonnal beléhasít annak ősisége. A fák, a füvek, a csordogáló patakok... Mintha egy másik világba került volna, ahol már nem érvényesek Zyar törvényei. Egy olyan világba, ahol a természet az úr, és annak örök körforgása évszázadok óta töretlen. Az erdőben minden fa, minden bokor, minden csepp víz, minden állat arról tanúskodik, hogy emberfia itt nem háborgathat semmit. De mivel Draco belépett ide, akaratlanul is, ámde feszegeti az erdő természetes törvényeinek határait. Sétálgat, néha egy-egy szarvas fut el előle, vadnyulak és mókusok ugrándoznak. Egyelőre semmi különöset nem észlel, nem fenyegeti semmilyen veszély, esetleg bármi más... Az erdő nyugodt és csendes, mint már oly régóta. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Pént. Jún. 03 2011, 19:19 | |
| Draco belép az ősi erdőbe, de a látvány azon nyomba lenyűgözi. Szíve örömmel telik meg a csodás környezet, a szép csordogáló patakok, az ősi és nagy fák, illetve minden más ami őt körülveszi. Örül annak hogy ide még nem ért el egy háború se, legalábbis azt hiszi. Egy közeli fa mellé sétál, majd lehajol annak gyökereihez, és vizsgálgatni kezdi. Nem nyúl hozzá, mindössze csak a szemével nézegeti a rajta meghúzódó mohát, esetleg gombát ha talál, illetve az egyéb élőlényeket. Csodálattal tölti el eme békés hely. Természetesen csak átutazás céljából van itt, így megbecsüli környezetét és igyekszik kevés kárt okozni, illetve egyáltalán nem szándékozik kárt okozni, hiszen nem akarja megrongálni, és ezzel megsérteni a számára idegen erdőt. Egy kis ideig még nézelődik, majd fogja magát és megindul tovább az erdő sűrűjébe, hogy keresztülvághasson rajta. Reménykedik abban, hogy útja során értékes dolgokra akad, amiket később talán még értékesíteni is tud majd az útja során. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Pént. Jún. 03 2011, 22:51 | |
| Az erdő minden szeglete harmóniát áraszt magából, a természet rendjét. A fán amit Draco megtekint, apró hangyák szaladgálnak, élelmet hordva a bolyba. Idebent minden a természet törvényei szerint működik, ezt még ő is észreveheti. A levegő enyhén párás, a nap sugarai már alig-alig hatolnak át a fák lomkoronáján. Az erdő is mintha más lenne ahogy Draco egyre beljebb halad; szürkésebb és komorabb. Nem változott meg semmi, legalábbis semmi olyan, amit Draco észrevehetne pusztán csak a látásával. Ahogy sétálgat ráakad egy ösvényre, amely eléggé kitaposottnak tűnik, annak két oldalán pedig fák, bokrok sűrűje húzódik, ahol a természetesség megsértése nélkül nem folytathatná útját. Az ösvény az egyetlen járható út Draco számára, jobbra és balra is egyaránt a sűrű erdő néz rá vissza. Ha esetleg visszafordulna és más utat keresne nem talál egyet sem. Ha ezek után úgy dönt, hogy az ösvényen folytatja útját (hiszen akadálymentesen csak azon tudja), akkor hosszú út vár rá. Órák óta vándorol, mígnem egy elágazáshoz érkezik. Az egyik jobbra, a másik balra visz. Nem tudni, vajon melyik visz ki az erdőből és melyik annak közepébe. Viszont a sötétedés már nincs messze, a szürkület már a végét járja, a hold már némileg látszik az égen. Draconak döntenie kell, hogy tovább indul-e, esetleg itt éjszakázik az elágazásnál. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Szomb. Jún. 04 2011, 18:52 | |
| Draco hamar tovább is indul egy ösvényre tévedve. Körülötte sűrű bozótok veszik körül, majd a járat végére érve egy elágazáshoz érkezik. Hamar el kell gondolkodnia, hogy mitévő legyen. Gondolkodás közben az idő múlásának következményeire is felfigyel, a fák lombjain épphogy még átszűrődő fénycsíkokból. A döntés nem könnyű, így eltart egy ideig amíg elgondolkodik. Egy kis idő múlva elhatározza, hogy itt az ideje lepihenni, hiszen eddig nagy utat tett meg, mielőtt az erdőbe ért volna. Új célt tűz ki magának, mégpedig azt, hogy egy számára alkalmas búvóhelyet találjon, ahol meghúzódhat estére. Ezen új céllal néz körbe, hátha talál valamit. Ha nem talál semmilyen búvóhelyet, akkor kénytelen az elágazás közti kis sövényre leülni, majd megtámasztani magát a kardjával és mint egy szamuráj, úgy pihen le. Természetesen csak szemét és testét pihenteti, de a tudatát nem, így hát figyel környezete hangjaira. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Vas. Jún. 05 2011, 10:45 | |
| Draco hiába keres, nem talál búvóhelyet, a bozót pedig olyan sűrű, hogy abba belegázolni csak úgy lehetne, ha azt megkurtítaná kardjával. Egyedül csak az elágazás töve maradhat neki, mint pihenőhely, ágya a fű, takarója pedig a csillagos ég. Éjszaka az erdő még szebb, mint nappal, de annál rémisztőbb is; a hold úgy vet árnyékot a fákra, mintha azok ágai karmok lennének, leveleik pedig tüskék. Tücskök ciripelnek, farkasok vonítanak; egyszóval az erdő él. Nagyjából három óra múlva, Draco egy hangra ébred fel, egy olyan hangra, ami nem megszokott ebben az erdőben. Egy zihálást hall, de nem állattól. Ezt a hangot csak humanoid lény adhatja ki, miután a lelkét is kifutotta magából. Ha kicsit megerőlteti a szemét, akkor a holdfényben megláthat egy alakot, aki loholva közeledik felé. Mikor Draco közelébe ér, akkor egy fiatal ember férfi rajzolódik ki a sötétségből, akinek a fél füle hiányzik, arca tele van sebhelyekkel, kezéből folyik a vér, ruhái szétszaggatva lógnak rajta, kezében tartott tőrére pedig levágott ujjpercéről csordogál a vér. Ahogy meglátja Dracot, azonnal félfordulatot vesz, de nem jut messzire, ugyanis elbotlik egy, a földből kiálló fadarabban. Hátára esik, arcáról pedig süt a halálfélelem. Ha Draco odamegy hozzá, akkor megpróbál felkelni, de nem megy neki. Harmadik próbálkozásra feladja és belenyugszik sorsába, bármi is legyen az. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Vas. Jún. 05 2011, 11:16 | |
| Az éjszaka még szebb mint vetélytársa s nappal. Draco csak a hangokban gyönyörködik egészen 3 óra körüli időig, hiszen egy ismeretlen és igen rémisztő alak kezd el közeledni felé. Nem látja hogy néz ki, de mire kinyitja a szemét, az már elég közel kerül hozzá. A férfi kinézete igen visszataszító a vándor kereskedő számára, de mégsem tántorítja meg. Felkel és az idegen felé kezd sétálni, aki mint ő is látja fél tőle. Tudni akarja, mi történt az alakkal, így hát megpróbál valami orvosságot nézni. Ha a kis táskájában nem talál kötöző anyagot, akkor a páncélzat alatt lévő ruháját használja fel, hogy megpróbálja bekötözni a másik személy sebeit, ha az hagyja magát, eközben felszólal. - Hello. Ne félj tőlem. Nem akarlak bántani. Hangja mély és rémisztő, mint külseje, így nem hiszi hogy ez beválik nála, de ha mégis beválna, akkor a környezetében gyógynövényeket kezd el nézni. Igaz nem ért túlságosan a gyógynövényekhez, mindössze az alapokat tudja amiket még apja tanított anno. Ha sikerül bekötözni a sebét, illetve gyógynövényt találni, minimum fájdalomcsillapító hatásút, akkor beszélgetni kezd vele, illetve a táskájában meghúzódó kevéske élelmet ajánlja fel a vendégnek. Körülnéz, nem-e banditák vagy bárki más akarja megöli a személyt, majd leül elé és beszélgetni kezd, szemével keresgél, figyel, bár a sötétségben nem sok mindent lát, még a fülével a hangokra koncentrál. - Ne félj tőlem. Nem bántalak. Tessék egyél egy kicsit. Mi történt veled? Teszi fel a kérdéseket érdeklődően. hangjára barátságot próbál erőltetni. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Vas. Jún. 05 2011, 14:44 | |
| Az idegen a földön fetrengve vár arra, hogy Draco lesújt-e rá, vagy mégsem. Halálfélelemmel néz a kereskedőre, de tudja, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben van, és hogyha az meg akarná ölni, akkor esélye sem lenne a védekezésre. De Draco nem bántja, sőt, amikor ezt közli vele, akkor az idegen valamelyest megnyugszik, de arcáról nem tűnik el a félelem. Draco talál kötözőanyagot, sikerül is bekötnie a sebeket, de gyógynövényeket nem talál elérhető közelségben. Hiába fülel, nem hall más nem az erdőbe illő hangot. Az idegen elfogadja az élelmet amit Draco kínál neki. Gyorsan eszik, szinte habzsol, majd mikor végzett az evéssel végre megszólal: -Köszönöm a segítséget uram... - Hangjából kicseng a félelem és a gyanakvás, egy darabig meg is akad a szava, de végül erőt vesz magán és folytatja: - A nevem Jerzanar Zetem, vándor vagyok. Szerencsét próbálni jöttem ide, a híres-hírhedt Öregtornyot kerestem, a régi druida rend főhadiszállását. De nem számoltam azzal, hogy az erdő él... Ahogy egyre beljebb jutottam utat kellett vágnom magamnak és ez lett a vesztem. Egy fa támadt rám először, bármily hihetetlenül is hangzik. Ezt a sebet - mutat az a szeme alatt végigfutó vágásra - egy ág okozta, csakhogy az az ág egyenesen felém csapott. Aztán jöttek a bokrok, amik a többi sebhelyemért felelősek. A fülemet szintén egy ág csapta le, a hüvelykujjam első percét pedig egy rácsavarodó inda vitte magával... Itt befejezi mondókáját, ugyanis eléggé el van fáradva. Egy fa tövében leheveredik aludni, nem várja meg Draco más irányú kérdéseit. Neki most gyógyulnia kell, tehát nem ér rá feleslegesen beszélni. Az biztos, hogy az éjszaka hátralévő részére adott Draco-nak némi gondolkodnivalót. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Csüt. Jún. 09 2011, 16:20 | |
| Draco-t meglepi a vendég mondata ami a fákról szól, de hamar gyanakvásba tér át hitetlensége, mikor meglátja, hogy egy fa tövébe pihen le Zetem. Nem szól semmit, de szemével továbbra is figyeli. Gyanús neki, hogy a fák támadása után mégis egy másik fa tövében pihen le. Egy kicsit még áll, majd fogja magát és leül. Kardjára támaszkodik, majd lehunyja szemét és újra a fülére támaszkodik. Minden zajra megpróbál felfigyelni, hiszen tudja, hogy ez életet menthet, legalábbis az övét biztos. Az erdő félelmetes este, viszont főképp a szemnek, így még úgyse támaszkodik a szemére, hiszen a látszat néha csal. Hosszan szívja magába a levegőt, megpróbál minél halkabban magába szívni az őt körülvevő oxigént. Egy történet jut eszébe, amit még egykoron az anyja mesélt neki, hogy azzal rémisztgethesse.
A mese egy férfiről szól, aki egy elátkozott erdőbe téved, ahol rendkívül fájdalmas kínzásokban részesül, mint testileg, mit lelkileg. A történetben a fák és a szellemek rémisztgetik a főhőst. A múltjában meghalt rokonjai és családtagjai alakjait veszik fel magukra, majd folyamatosan szidni kezdik és öngyilkosságot követnek el a szeme láttán. Az ifjú vándor ezt kevés ideig bírja ki, majd következnek a nevető fák, akik életre kelnek, majd megragadják a fiút és a testén nyomot hagyva kínozzák meg azt. A hős nehezen, de megszökik a történet végén, viszont a nagy szomorúságában ő is öngyilkos lesz az erdő mellett, így lelke az erdőhöz kerül.
| |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Vas. Jún. 12 2011, 07:49 | |
| Az este további részében nem történik semmi más, ami említésre méltó lenne, nem akarja őket megtámadni senki, de még az erdő is nyugodt, annak ellenére, hogy Zetem állítása szerint az összes sebét az erdő fái és bokrai okozták.
*Reggel*
A prikadat már épp a végét járja, amikor Draco és Zetem is felébred. Ilyenkor még ciripelnek a tücskök, pár madár csicsereg, örülve, hogy a nap feljött az égre. Lágy szellő fúj, a korai nap fakózöld színben világítja meg a fák leveleit. Néhány állat már ilyenkor is aktív; mókusok szaladgálnak a fákon, egy róka éppen vadászatra megy, a hangyák pedig már vhordják az élelmet a bolyokba. Az idegen férfi nyújtózik egyet, majd elkezd az induláshoz készülődni. Látszik rajta, hogy minél előbb ki akar érni ebből az erdőből. -Itt az elágazásnál jobbra menjünk, mivel én balról jöttem. Minél kiljebb megyünk az erdőből annál kevesebb a veszély. Még itt is biztonságban vagyunk a fák és a bokrok haragjától, mert nem vagyunk még annyira bent a sűrűben, de sosem tudni. Zetemen látszik, hogy egyetlen vágya kijutni az erdőből, jelenleg csak ennek él. Mikor teljesen elkészül, megvárja Draco-t is, aztán elindul, egy amolyan "minek várjunk tovább" motyogással. Ha Draco is vele tart, akkor a kanyargó ösvényen ketten szelik a mérföldeket. Úgy látszik, hogy Zetem nagyon is tudja az utat, mintha az erdőben élt volna. Ez szemet is szúrhat Draco-nak, de olyan déltájt hasít belé egy érzés. Az ösvény mintha vezetné őket... Mintha az direkt kanyarogna erre-arra, mintha nem csak egy egyszerű ösvényről lenne szó... Ez Zetem figyelmét teljesen elkerüli, ugyanis a férfi csak egyvalamire koncentrál; méghozzá, hogy kijusson az erdőből, és ez a teljes figyelmét elvonja. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Vas. Jún. 12 2011, 16:44 | |
| Draco a csiripelő tücskök hangjára ébred fel. Kinyitja szemeit, majd felkel és kinyújtózik. Kardját vissza helyezi a hátára, ezután megigazítja kis táskáját és felkészül az erdőn keresztül való átkelésre. Zetemre néz, aki ekkor már rég talpon van, és már mondja is a tervet. A vándor árus nyugalommal egyezik bele az idegen javaslatába, majd megindulnak a jobb oldali ösvényen. Bár még nem egészen bízik meg az ebben a személyben, mégis nyugalommal megy utána, és figyelemmel követi minden lépését. Csak ez után jut eszébe, hogy az illető ki akar jutni, ehhez meg megvolt már a lehetősége, amikor összetalálkoztak. - Ha ennyire ki akarsz jutni, akkor miért nem mentél ki az erdőből ott, ahol én bejöttem? Teszi fel a kérdést érdeklődően. Számára az idegen egyre gyanúsabb. Menetelés közben nem veszi elsőre észre, hogy az út kacskaringós, sőt másodjára se, de a fiú járásában se félelmet, se mást nem lát. ~Mintha két dologra koncentrálna.~ Gondolja magában. ~ Az egyik az erdőből való kijutás, amíg a másik még ismeretlen. Vajon mi lehet a másik dolog?~ elmélkedik el magában, miközben a vándort nézi. A fákról és másról elvonódik a figyelme, gyanakvásának köszönhetően igen könnyű préda jelen pillanat. Kis ideig még gondolkodik, és ha nem zavar közbe semmi, akkor hamar felfigyel a környezetére is, illetve az ösvény kanyargására. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Kedd Jún. 21 2011, 00:18 | |
| Zetem csak sétál, láthatólag nem érdekli őt, hogy Draco követi-e vagy sem. Csak az erdőre és az útra koncentrál, csakis a kijutására. Legalábbis kívülről ez látszik rajta. Mikor Draco megszólítja, összerezzen egy kicsit. Miután összeszedte magát, rendkívül gyorsan, szinte gondolkodás nélkül válaszol: - Ezt az egy utat tudom. Én itt jöttem be.- Zetem itt lezártnak is tekinti a témát, halkan baktat tovább. De Draco figyelmét lekötheti az a dolog, amit nemrég vett észre. Az ösvény szinte vezeti őket, egyre beljebb és beljebb. Érzi, valahol még tán tudja is, hogy az út az erdő sűrűjébe vezet. De Zetem csak hajt előre, lelkesen, mint aki tudja azt utat. Mint aki már járt itt. Nem is egyszer... De Draco nem sokáig élhet gyanakvásainak, hiszen hamarosan valóra is válnak. Zetem megáll, és amikor felé néz, lombzöld szeme van, a meglévő füle pedig hegyesebb. Ekkor kiált egy szót, amit Draco nem ért, és elszabadul a pokol. Először csak egy inda tekeredik Draco lába koré, utána a bokrok nyúlnak felé, a fák próbálják megszerezni maguknak... Hamarosan még egy inda csavarodik rá, ezúttal a karjára. A következő a másik karjára és így tovább, mígnem teljesen mozgásképtelenné nem válik. Ekkor Zetem felé hajol, kinek most mér mindkét füle megvan és mindkettő hegyes. -Na kis barátocskám... VÉget ért a móka mára! Azthitted, hogy besétálsz hozzánk és csak úgy távozol? Ezt te sem gondolod komolyan? - Röhög fel, majd Draco hamarosan egy tucatnyi zöld ruhába bújt elfet lát előjönni a fák közül, akik gyönyörű hangon egy dalt énekelnek, melynek bár Draco nem tudja a jelentését, mégis a szöveget tisztán kihallja abból
Veidon anatlâ Trireinos koilon monis pantos Volevos kaion moricus Ni têrsos tenkos sves nâus-anatia In litaviâ votno-ûrâ Mê anatlô
Az utolsó szónál az elfek megindulnak felé és az egyik egy tőrmarkolattal fejbecsapja. Aztán még egyszer és még egyszer. Mikor Draco végképp eszméletlen, az elfek magukkal hurcolják őt, és hamarosan egy kőfalú, köralakú építményben ébred. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Kedd Jún. 21 2011, 15:12 | |
| Draco gyanakodva követi Zetemet egészen addig, amig az meg nem áll, majd hirtelen megvadítja az erdőt, ami meg is támadja őt. Ez egyértelmű csapda, amit hamar felfog, de mégis hagyja magát, így az indák és növények hamar körbeveszik és fogjul is ejtik. Ezek után az idegen személy közelebb jön, aki immáron kiderül, hogy egy elf, de a mondataiból semmi jót nem lehet kivenni, aminek a vándor se örül, de nem szól egy szót se. Az erdőből hamar megérkezik az erősítés még több elf formájába, akik egy dalt énekelnek. - Érdekes fogattatás. Én azért egy teának jobban örültem volna, mint egy kórusnak. Hangoztatja el szavait, úgy hogy mindenki jól hallhassa azokat. Miközben hősünk megmondja a magáét, aközben a vendéglátók egyre csak közelebb jönnek, majd egy tőr markolatával kezdik el csapkodni a sisakját. Az első pár ütésnél úgy látszik csak idegesítik, de a következőtől sikerül bevernie a fejét a sisakja egyik szélébe amitől hamar el is ájul. Ez egy jó pont lehet az erdő lakóinak, de mégis szégyenletes inteligencia terén, mivel nem volt annyi eszük, hogy levegyék a sisakját a fejéről.
Egy kis idő múlva felébred és körbenéz. Egy kör alakú épületben ébred, majd végigtapogatja magát, hogy nem-e loptak el tőle valamit, de úgy látszik a kis táskáján kívül semmije se tűnt el. Még a kardját is megtalálja a hátán. - Ez most mi akart lenni? Teszi fel a kérdést hangosan a falnak, hátha az is válaszol a kérdésére, majd leül és vár. Várakozása közben erősen elgondolkodik a történteken, de balszerencséjére ez nem nagyon megy neki, hiszen amivel gondolkodhatna, az fáj neki a legjobban jelenleg. Lehunyja a szemét, és még jobban megerőltetve magát immáron sikeresen elgondolkodik a dolgokon. Nem tudni mire gondol, hiszen ez az ő területe, de mégis valamennyire nyugodt, hiszen tudja hogy ő nem ártott még ennek az erdőnek, bár össze is van zavarodva a történtek miatt. Megpróbál egyre nyugodtabb lenni, amit nagy levegővételekkel támogat. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Pént. Jún. 24 2011, 13:30 | |
| Az elfek semmit sem szólnak Draco-hoz, amikor az epés megjegyzést tesz rájuk, a sisakját pedig csak azért nem vették le, mert úgy gondolták jobban fáj, hogyha azzal együtt ütik le őt. Draco-nak tényleg megvan szinte minden holmija, a kis táskája viszont nem nála van, hanem egy asztalon. Egyedül azt kutatták át elrablói, de ha átnézi, akkor megbizonyosodhat arról, hogy semmi sem tűnt el belőle. Mikor felteszi a kérdést, senki sem válaszol neki, még a fal se. Ha jobban körbenéz a helyen, akkor megállapíthatja, hogy egy toronyba került. Kör alakú alapterület, terméskő falak, vastag, tölgyfa ajtó, vaspántokkal megerősítve, természetesen zárva. A "szobája" felszerelése egy ágyból, egy kis szekrényből, egy asztalból és egy székből áll. Az asztalon a kis táskája mellett fél font kenyér, négy szelet sajt, egy kis szelet hús és egy fapohárban bor is található. A szekrényben pedig zöld színű tiszta ruhaszett, melynek arany sújtásain látszik, hogy ünnepiek. Ha jobban megnézi, akkor elcsodálkozhat azon, hogy pont az ő mérete mindegyik. Egyik se bő, vagy szűk, pontosan ráillenek a ruhadarabok. Miközben gondolkozik, egyre nyugodtabb lesz, de hamarosan hallja, hogy kattan a zár, nyílik az ajtó és belép valaki. Egy elf az, de nem Zetem. Ez az elf ugyanolyan ruhát visel magán, amit Draco a szekrényben találhat. Hosszú, hófehér haja van, arcszőrzete természetesen egy szál se sehol. Mikor megszólal, hangján is hallatszik, hogy férfi; mély, dörmögő, nem olyan, mint egy egyszerű elfé. -Üdvözletem Draco. Zevlevil Kansare a nevem. Sajnálom, hogy így kellett téged fogadnunk, de sajnos eléggé veszélyes időket élünk. Sosem lehetünk elég biztosak. A fejeden meggyógyítottuk a heget, ami az ütések nyomán keletkezett, de a fájdalommal sajnos nem tudtunk mit kezdeni. Gondolom sok kérdésed van, de azt sajnos én nem tudom megválaszolni. Viszont van egy társunk, ő minden kérdésedre tudja a választ. De ahhoz, hogy találkozhass vele, át kell öltöznöd a szekrényben lévő ünnepi ruhánkba. Ma szertartást végzünk el, és áldozatot mutatunk be az erdőnek, hiszen ma van annak a napnak az évfordulója, amikor az erdő elfogadta itt létünket. Tehát kérlek, tisztelj meg minket azzal, hogy fegyvereidet és páncélodat itthagyod, felveszed ünnepi ruhánkat és tisztelegsz az erdő előtt! Holmijaid itt biztonságban lesznek. Az ajtó előtt várlak, ha átöltöztél. Ó igen! És egyél pár falatot. Hidd el felerősít. A húst a te kedvedért raktuk ki, mi nem fogyasztunk más élőlényt, de tudjuk, hogy az emberek számára fontos. Tehát egyél, igyál, öltözz át és fertályórán belül találkozunk az ajtó előtt. Ha szeretnél válaszokat kapni és mihamarabb letudni ezt a zavaros ügyet, akkor gyere. - Ezzel fejezi be az elf és kecses lépteivel kimegy a helységből. Draco most nem hallja, hogy a zár kattanna, az ajtó teljesen nyitva áll. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Pént. Jún. 24 2011, 16:41 | |
| * Draco egy ideig gondolkodik, majd úgy dönt, hogy körülnéz és kiutat, vagy valami használható dolgot keres. Hamar körbenéz, majd meg is pillantja az ételt, de nem nyúl hozzá, inkább folytatja a keresést. A következő dolog nem más, mint a szekrény és annak tartalma. egy ruhát pillant, meg ami mondhatni gyönyörű. látszik rajta, hogy ünneplő öltözet. Hamar utánanyúl, de csak a szövetét nézi meg. Miközben csodálkozik az ajtó is megnyílik, majd mikor belép az idegen, ő megfordul és már nyúl is a hátán pihenő kardjáért, de hamar kiderül, hogy azon személy nem ellenség, legalábbis nem úgy viselkedik. Be is mutatkozik, ami még jobban kifejezi barátságos szándékát, sőt még bocsánatot is kér, legalábbis a vándor annak veszi szavait. Végighallgatja a mondatát, majd ő is felszólal. - Ahogy hallom már ismersz. Szóval ezeket a holmikat nekem helyeztétek ide?- Kérdi meg még utoljára, de az idegen ekkor már távozott. Kis ideig gondolkodni kezd, bár a feje még fáj, de enyhült és úgy dönt, hogy leveszi sisakját. Így is cselekszik, majd miután levette azt, egy nagy levegőt vesz. ~ Így máris jobb!~ Gondolj magában, majd újra a ruhára néz. Gondolkodás közben nem tudja eldönteni hogy ezt miért csinálták, sőt, gyanakvása is megvan még, talán nem is értelmetlenül, hiszen körbecsalták, azután leütötték miközben kántáltak. Valamiért az áldozat szó jut újra az eszébe, amiből nem következtet semmi jóra, de meg akarja tudni, hogy mi folyik itt, sőt közölni is akarja szándékát, miszerint csak át akar kelni ezen az erdőn. Ezen szándékból félve, de átöltözik ebbe a ruházata. Csak ez után veszi észre a táskáját, majd belenyúl és megnézi, hogy minden benne van-e. ~ Nézzük, hogy mindenem megvan-e? Kötszer. Megvan. Víz. Megvan. Az a kevés élelem ami még megmaradt. Megvan. Az értékes szőlőmag amit még az egyik erdőben találtam. Megvan. És végül a kevés pénz, ami még nálam van. Úgy látszik semmit se loptak el.~ Gondolja elégedetten ismét magában. A kardot a székhez támasztja a páncéljával együtt, majd megindul az ajtó fele és kinyitja azt. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Csüt. Jún. 30 2011, 14:42 | |
| Az elf természetesen nem válaszol Draco kérdésére, hisz már kiment, de amúgy se tette volna, ugyanis nemrég kifejtette, hogy Draco-nak miért kell felvennie ezt a ruhát. Ahogy átöltözik és kimegy, Kansare fogadja az ajtó előtt. Elismerően bólint, mutatván, hogy jól áll Draco-nak ez a ruha. Int, hogy kövesse. Csigalépcsőkön mennek egyre lentebb és lentebb. Draco séta közben észreveheti, hogy a falak itt ott repedezettek, a moha pedig már belül is elkezdett nőni. Kis gondolkodás után rájöhet, hogy az Öregtoronyban van, a régi druida rend főhadiszállásán. Kansare int Draco-nak, hogy jobbra forduljon, egy kis folyosóra, amit fáklyák világítanak meg. Az elf levesz kettőt, egyet pedig a kereskedőnek ad, de magyarázatot nem fűz hozzá, hogy miért kell a fáklyát cipelgetni. Nagyjából 20-30 láb séta után érkeznek meg egy hatalmas, boltíves fakapuhoz, mely Kansare elf nyelvű parancsszavára kinyílik, ahogy kilépnek rajta, akkor be is csukódik. A torony kívülről még érdekesebb, ugyanis közel sem tűnik olyan hatalmasnak, mint belülről. Csak egy egyszerű kis kőtoronynak néz ki, de ha Draco lenéz, akkor rájön, hogy a torony egy patak fölé, egy földdarabra épült, melyből két földút vezet ki két irányba. De mindez nem a földön, hanem a fölött.
Ha ezt Draco szóváteszi, Kansare csak ennyit válaszol rá: - A druida mágia egyik szépsége az amit itt látsz. Belül tágasabb, mint ahogy kívülről kinéz, lebeg a föld fölött... Hát igen. Szerintem gyönyörű. - Sóhajt az elf, és vesz egy éles kanyart balra, ahol több száz fáklyás elf menetel egy adottan egy irányba. -Itt maradj csendben. Ne szólalj meg, csak ha kérdeznek. - Inti óva Dracot, majd beáll a sorba. Szemével "szól" neki, hogy álljon mellé. A fákylás menet nagyjából egy mérföldet tesz meg, és egy hatalmas tisztásra érnek be, melynek közepén tűz lobog, körülötte ugyanúgy öltözött elfek, egy kivétellel. Hatan vannak és a ruhájuk fekete színű. A tűz körül kántálnak és táncolnak, a jövevények pedig letelepednek a fűre. Nagyjából 10 perc telik el, amikor a fekete ruhások befejezik a kántálást. Öten leülnek, az egyikük pedig előrelép és elf nyelven kezd el beszélni; amit valamilyen csoda folytán Draco is megért. -Testvéreim! Újabb évforduló jött hát el! Újra itt gyülekezünk, hogy megköszönjük az erdőnek amit több, mint száz esztendeje tett értünk; befogadott minket! Igen testvéreim, az erdő befogadott minket, ezért hálával tartozunk neki. Kérem családfőket, hogy hozzák elénk áldozataikat! - Tizennégy vörös ruhába öltözött elf visz különféle tárgyakat, majd a tűz felé meghajolva, egyenként beledobják. Végül újra meghajolnak és távoznak. -Most pedig kezdődjék a tánc és a mulatság, hogy az erdő lássa vidámságunkat! A felszólításra az összes elf táncolni és vigadozni kezd, Draco a jelekből egyértelműen kiveheti, hogy ez reggelig is el fog tartani. De nem sokáig gondolkodhat, ugyanis Kansare újfent int, hogy kövesse. Elindul az erdő felé, nagyjából 10 perc séta után érnek el egy fakalyibához. -Kopogj be. Én nem jöhetek veled. Itt várlak, hogy visszavezethesselek. - Ezekkel a szavakkal letelepedik a közeli kis fatönkre és egy másik fának vetve hátát, a csillagos eget bámulja. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Kedd Júl. 05 2011, 18:19 | |
| Mikor kilép az ajtón látja, hogy már várnak rá. Az egyik Elf, pontosabban az aki az előbb belépett, már kint várja ekkor, majd bólint egyet és megindul lefelé. Természetesen Draco is követi őt. A járat igen kanyargósnak tűnik a vándor számára, hiszen egy nagy toronyban menetelnek lefelé, de hamar kiérnek belőle és ekkor megszemlélheti annak külsejét. A belseje is igen megviseltnek tűnik. Nem sokáig mereszti a szemét eme csodára, hiszen még nem látja, hogy a semmiben lebeg az egész, de hamar megindul ismét és utoljára visszanéz. Megpillantja a szakadékot, és hamar elámul ezen a csodán. Egy kis ideig még meredt szemekkel nézi, majd folytatja az útját az ismeretlenben. Nem tudja milyen erdő ez, de roppant furának tartja. Egy nagy menetre figyel fel Draco, ami tele van fáklyás személyekkel. Ekkor érti csak meg, hogy miért kapta ő is azt a fáklyát, majd a vezető int egyet, hogy csöndben kövesse.
Egy érdekes helyre érkeznek a csoporttal. ~ Valószínűleg itt fogják az ünnepüket megtartatni.~ Gondolja magában az idegen. Az ünnepség hamar lezajlik, ahol csak tárgyakat égetnek, majd megkezdődik a vigadalom, de Draco nem tart velük az ünnepben, mivel Kansare ismét int, hogy kövesse. Egy kis fakalyibához érnek, ami igen rossz állapotban van. Legalábbis az idegen úgy nézi, majd a kísérő jelzi, hogy oda nem követheti, így hát a vándor kopog, majd belép, de nem tudja mire várhat ott bent.
| |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Vas. Júl. 10 2011, 19:26 | |
| Mikor Draco bekopog, egy fura hang szólal meg bent: -Szabad! - És kinyitja az ajtót. Egy elf áll ott, méghozzá az az elf, aki az ünnepséget megnyitotta. De valamiért mégis más. Azóta mintha agancsa nőtt volna, ugyanis fehér hajkoronáján kívül az is volt neki. Bőre is megváltozott, azóta kéregszínt vett fel, szeme pedig lombzöldet. Mikor pedig megszólal, hangjában érezhető a vadállatiasság. -Köszöntelek szerény hajlékomban Draco. Faliantas a nevem. Faliantas a Druida, Faliantas az Erdő Védelmezője. Sok néven szólíthatsz, de megkérlek az elsőt használd. Jobban szeretem, mint a többit. - Mosolyog a druida és egy kupát nyújt Draco-nak. -Igyál, mert hosszú lesz az éjszaka, sokat kell beszélnünk és ébren kell maradnod. - Ha Draco elfogadja, akkor leül egy faasztalhoz, és a kereskedőt is hellyel kínálja. Mikor már mindketten ülnek, akkor belekezd mondókájába: -Először is azt le szeretném szögezni, hogy ne vágj a szavamba, csak ha megengedem. Nem szeretem ha beszéd közben megzavarnak, hisz ilyenkor szavaid elterelik elmémet az aktuális témától. Remélem megértetted. - Hátradől székében, majd mosolyogva figyeli házát. Ha Draco is körülnéz láthatja, hogy minden berendezési tárgy fából van, de a legkülönösebb, hogy minden a falból van kinőve. Az egész ház egy fából készült, mintha az a fa vette volna fel a ház alakját. -Elég a bámészkodásból. Mire vagy kíváncsi? Most kérdezhetsz, kérdezz okosan. Válogasd meg a szavakat, kérdezd amit szeretnél, de felhívom rá a figyelmed, hogy tanácsot ne kérj; mert a tanács a legveszélyesebb ajándék, amit akár ember, akár elf oszthat. - A Druida hátradőlve csavargatja haját az ujjával, másik kezével pedig agancsait vakargatja. | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Kedd Júl. 19 2011, 18:57 | |
| // Bocsánat a késésért.//
Draco bekopog, majd be is lép az ajtón, ahol már egy a számára ismerős alak várja. ez a személy nem más, mint akit az ünnepségen látott. Örömmel fogadja az idegent, sőt még hellyel is kínálja, majd belekezd a mondandójába, amit a vendég csöndben hallgat végig, eközben a szemébe néz. Nézése igen félelmetes, de látni benne valamit. Ez a valami nem más mint a halál. Miután az elf elmondja amit akar körbenéz, majd pödörni kezdi a haját, eközben Draco is körbenéz, majd komoly fejjel néz ismét rá az illetőre. - Nem akarok semmit sem kérdezni, hiszen tudom, hogy felesleges lenne, így hát egy kéréssel fordulok hozzád. Amint láthatod én egy vándor vagyok. Egyetlen célom a biztonságos átkelés lenne, és ebben szeretném jóváhagyásodat kérni. Nem érdekel a fogattatásotok, nem érdekel az életetek, csak annyit szeretnék, hogy átkeljek ezen az erdőn.- Mondja igen komolyan és nyugodtan a vele szemben ülő agancsos szerzetnek. Tekintete félelmetes komolyságot mutat. Igen röviden fogalmazza meg mondatát, de egyben határozottan is mondja ki azt. Arcán nem látszik, de érdeklődve várja a választ. Nagy nyugalommal kölykön rá az asztalra, eközben továbbra is a választ várja, hogy megérintse a fülét. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Kedd Júl. 19 2011, 19:35 | |
| //Semmi gond //
Faliantas a Druida végighallgatja Draco-t, majd mosolyogva feláll székéről, és egyik ablakához sétál. Hosszasan nézi az erdőt, a messzeséget, percekig nem szólal meg. Néha hümmög magában, de úgy látszik, hogy egyelőre nem akar kinyögni egy szót se. Nagyjából húsz perc múlva szólal meg: - Tehát a jóváhagyásom kell? Nos, a jóváhagyásomat megkaphatod, de egy feltétellel; elvégzel nekünk egy feladatot. - Itt hatásszünetet tartva mosolyog egyet, majd folytatja: -Az erdő szeszélyes Draco, és még én sem tudom minden részét kordában tartani. Ha most nekiindulnál, hiába védelmeznélek, lenne egy kis rész, ahol az erdő neked támadna. És akkor eggyé válsz Vele, Őt fogod táplálni. Nem tehetek róla. De! Ha elvégzed a feladatod, megkapod jóváhagyásomat, az erdő pedig érezni fogja aurádon, hogy te megtetted amit kellett. És akkor bármikor nyugodtan járhatsz és kelhetsz itt, senki nem fog háborgatni, az állatok vigyázni fogják álmodat, az elfek pedig bárhol is járj, védelmezni fognak. Nos, ha igent mondasz, ismertetem feladatod részleteit, ha nemet, hát akkor menj szerencsével, de életed veszélyben lesz, egész utadon. Mit mondasz Draco? Vállalod? | |
| | | Draco
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Szer. Júl. 20 2011, 07:34 | |
| Draco csendben hallgatja végig az Elf mondatát. A halál szón elmosolyodik. - És mi lenne az a feladat?- Kérdezi érdeklődve, eközben az ablakban álló druida hátát nézi. Az arcán lévő mosoly gonoszságot sugároz. Ha a druida ránézne, akkor elmebetegségre utaló őrültséget látna rajta, de ez nem tart sokáig. Lehunyja a szemét, és az illatokkal, szagokkal próbálja lefoglalni magát. Hamar eltűnik a gonosz vigyor és újra a bús, de komoly tekintet veszi át a szerepet. Végighallgatja a Druida mondatát, majd bólint egyet ezzel jelezve, hogy elfogadja a küldetést, legyen az akármi. - Elfogadom, de szeretném a sajátos öltözetemben végrehajtani ezt.- Teszi fel feltételnek, majd felkel és az ajtóhoz sétál. Az ajtó előtt viszont megáll. Fél fejjel visszafordul. A szemeit a haja eltakarja. Megvárja az utolsó mondatokat, majd megmarkolja a kilincset, elköszön, és kilép a természetbe. | |
| | | Mesélő
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon Szomb. Aug. 06 2011, 00:57 | |
| //Most én bocs a késésért... Meló...// Faliantas elmosolyodik, amikor Draco megkérdi, hogy mi is a feladat. -Nos... - Kezd bele a Druida mondandójába - Feladatod nem egyszerű. El kell hoznod egy tíz éve elrabolt könyvünket, egy olyan könyvet, amely minden itt élő elf számára fontos. Még régen, egy druida elfordult a természettől és csak a pusztításnak él azóta is. Jelenleg Ahvem barlangjaiban él, Arnos tartományban. Hozd el a könyvet, és meglesz a jutalmad! De pénzt nem tudunk adni. Beéred-e annyival, hogy ha teljesíted a feladatot, az erdő mindig szívesen lát téged, az elfek bármikor befogadnak, az állatok és a fák pedig őrzik álmaidat, amikor itt szállsz meg? Mert bár elmondtam már, még nem válaszoltál erre. Kérdem újra: Beéred ennyivel? De mielőtt válaszolnál, megkérlek rá; ne bántsd a druidát. Bár eltévelyedett, mégis a testvérünk, valahol mélyen hiszünk benne, hogy visszatérhet közénk, ha vezekel hibáiért. Ezért kérlek, hogy ne öld meg, csak eszméletlenné tedd. Ha megölöd, akkor az erdő haragja reád sújt, bárhol is légy. - Faliantas a feladat ismertetésének befejeztével visszaül székébe, majd mikor Draco őrült tekintettel néz rá, ő csak mosolyog. ~Ilyen emberekre van szükségünk... ~ Mikor kijelenti, hogy elvállalja, Faliantas felugrik és tapsol egyet. -Nagyszerű! Természetesen használhatod az öltözékedet, nem akadályozunk meg ebben. Kansare odakint vár, ő elmond még pár dolgot amit tudnod kell. Járj szerencsével, és remélem hamarosan elfbarátként fogadhatlak újra! - Ezen szavak végeztével Draco is távozik, Kansare pedig felugrik a fatönkről, melyre letelepedett. -Nos úgy látom vállaltad a feladatot. Kérlek jöjj velem, visszamegyünk a Toronyba. Ott megkapod a szükséges további felszereléseket.
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Buja Ősvadon | |
| |
| | | | Buja Ősvadon | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|